Stephanie vervolg wie zijn wij

Stephanie Kamphuis, TRAINER, COACH, DIRECTEUR EGOWIJS LEIDERSCHAP ACADEMIE
De Precieze Verbeteraar (verantwoordelijkheid, betrouwbaarheid, ordelijkheid, idealisme)

Stephanie 09 vierkant.jpgIk ben geboren in een coaching gezin en heb als kind geleerd over het belang van zelfontwikkeling en het Enneagram.
Het Enneagram ging voor mij pas echt leven na mijn eerste toepassing van het model. Dit was in mijn studietijd. Ik liet mijn studiegenoten een test afnemen en heb een team sessie gedaan. Ik krijg nog kippenvel als ik daaraan denk. De samenhang van de groep werd groter, er was meer begrip voor verschillen. We wisten waar we moesten zijn voor welk talent. We kregen als groep een gezamenlijke 'taal' voor iets dat we eigenlijk al wisten maar nog niet konden benoemen.

Dat krijgen van een 'taal' voor iets dat je eigenlijk al weet maar nog niet kan benoemen vind ik het krachtigste van het werken met het Enneagram.

Dat heb ik ook zo ervaren in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en de veranderingen die ik opmerk in mijzelf. Ik kan benoemen wat er gebeurt intern en dat is heel fijn. Het Enneagram heeft ook taal gegeven aan mijn partner en mijzelf om over onze relatie te kunnen praten. Alle positieve en negatieve kanten daarvan. Het helpt mij enorm in het communiceren met mijn klanten en het begint zelfs te werken tussen mij en mijn kinderen.

Na honderden loopbaan coaching gesprekken te hebben gevoerd viel me steeds meer op dat mensen vaak tegen dezelfde dingen aanlopen. Steeds opnieuw vertelde ze over een beperkende angst, terugkomende valkuil of een onhandige reactie in bepaalde situaties. Dit benoemen is al iets maar het veranderen (zonder hulp) bleek bijna onmogelijk.

'Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd al kreeg'

Daarnaast viel het me op dat het voor veel mensen heel moeilijk is te benoemen waar hun talent ligt. Dat ze niet weten waar ze kunnen 'shinen'. Hun eigen kracht niet kennen.

Met dit inzicht wilde ik niet enkel meer iemand helpen met zijn loopbaan. Ik wil iemand inzicht geven in zijn mogelijkheid en talent. Iemand bewust maken van zijn valkuilen zodat hij er niet meer in stapt.

Ik wil iemand helpen effectief zichzelf te zijn.

Terug naar Wie zijn wij