Introductie

Gratis Introductie bijeenkomst

Je hebt de Typetest gedaan en wil meer zekerheid over wat je Enneagram basistype is, waarom dat belangrijk is en je wil meer weten over de andere types in je leven. Stuur een mail en vraag een online gesprek met tijdstip aan op een vrijdag. Dan krijg je van mij een mail met een Skype link om samen je basistype te bepalen en kan ik je vragen beantwoorden.

Wil je meer weten over de types, Egowijs Leiderschap en de InnovatieCirkel en je hebt je profiel aangemaakt, meld je dan aan voor de gratis ''live'' bijeenkomst, zie hieronder.

1e deel: Informatie over de negen persoonlijkheidstypes van het Enneagram

Tijdens deze kennismaking van 14.00 tot 17.00 uur, in Utrecht, krijg je van ons een hand-out met informatie over de negen Enneagram persoonlijkheidstypes als de Kern van de InnovatieCirkel.

Jouw basistype gaan we verkennen en indien nodig met je vaststellen. De aanwezige types worden toegelicht. We vervolgen met een interactieve sessie hoe de types fubctioneren in deel 2. Wil je hierna je verder verdiepen, schrijf je dan in voor de Ontdekkingstocht.

2e deel: De InnovatieCirkel aanpak en toepassingen in de praktijk

In het tweede deel kun je actief meedoen aan een behandeling van een casuïstiek ingebracht door een deelnemer. We zien dat als een Toepassingsforum, een werkplaats met (oud) deelnemers, om direct kennis te maken met de InnovatieCirkel aanpak en leerweg.

Als je interesse hebt in onze kerntraining De Egowijs Leiderschap Route, is deze bijeenkomst een goede manier om kennis te maken met de manier waarop wij trainen en welke inzichten het je kan brengen.

Praktijk voorbeelden uit het Toepassingsforum

Case 1: Een manager wilt dat haar directie bestaande uit broers zaken meer gaan "afmaken"

''Als HR manager, zelf een type 8 de Ondernemende Afmaker, heb ik in een middelgrote organisatie te maken met een 2 koppige directie, die tevens broers van elkaar zijn. De oudere broer heeft een Enneagram type 7, De Enthousiaste Aanjager en de ander heeft een Enneagramtype 1, De Precieze Verbeteraar. In de praktijk wijken we veelvuldig van de koers af (fase 4 van De InnovatieCirkel) omdat de ene broer door z’n type 7, er erg van houdt van alles binnen en buiten de organisatie aan te jagen. En de andere broer door z’n type 1, bezig is een hele rits managers op te lijnen, zodat een gezamenlijk perspectief ontstaat.

Hoe krijg ik deze directie zo ver dat ze aan een gezamenlijke koers (fase 4 van De InnovatieCirkel) meer aandacht gaan geven? Als type 8 kan ik dat heel erg goed, maar steun krijg ik er niet bij''.

Uitleg van Albert:

  • Dit zijn belangrijke thema’s in een dergelijke directie, want naast de typeverschillen spelen familierelaties ook een rol. Je inzicht heeft tijd nodig om bij hen te ‘landen’. Door in je woorden je respect voor hen te tonen en ervoor te zorgen dat je vanuit feiten spreekt, doseer je de boodschap dusdanig dat ze kunnen luisteren wat  je ziet.
  • Het samenwerken met hun managers zal haperen omdat beide types te veel “pushen”: Een directeur met type 7 voorziet met veel energie een organisatie telkens van een nieuw idee, en vergeet voldoende aandacht aan ‘afmaken’ van het idee te besteden. En een type 1 duwt het bedrijf naar “kwaliteit en verbetering” en heeft onvoldoende expliciete aandacht voor het ‘waarom’. Jij als type 8 kan daar een enorme aanvulling op zijn door hen hierop te spiegelen in je gesprekken.
  • Een type 8 heeft van nature afmaken in z’n bloed en kan zeer goed anderen helpen concreet te krijgen, waarom bepaalde dingen belangrijk zijn. Let erop dat een 7 in de kern mensen gewoon gelukkig wil maken en de 1 een nobele manier wilt vinden om de dingen werkend en functioneel voor elkaar te krijgen.

Case 2: Een type 1, De Precieze Verbeteraar, raakt geïrrirteerd door een type 3, De Bepalende Kansenmaker:

Een medewerker bij een toeleverancier in de gezondheidszorg, met Enneagramtype 1 – De Precieze Verbeteraar, wilt haar waarde duidelijker krijgen

De medewerker vertelt:

''Onze afdeling verkoopt apparatuur voor ziekenhuislaboratoria en ik ben verantwoordelijk voor de opleiding van de laboranten op die apparatuur. Één van mijn verkoopcollega’s, een type 3 – De Bepalende Kansenmaker - vindt dat mijn 4-daagse opleidingen best wel korter kunnen.. Onzin vind ik dat, omdat dergelijke opleidingen niet efficiënter te doen zijn. Hoe krijgt ik hem dit nu duidelijk?''

Uitleg van Albert:

  • Een Enneagramtype 3 heeft altijd de neiging zaken efficienter te willen doen en zeker bij zaken die in zijn ogen niet direct bijdragen aan het succes. Richt je daarom op het succes van een degelijke en goede klantrelatie die door jouw trainingen komen. Maak dat inzichtelijk met kwaliteitsmetingen en maak het feitelijk op welke wijze je werkt aan de klantrelatie voor volgend nieuwe verkoopprojecten.
  • Een andere aanpak is je collega te laten zien welke kennis en “goodies” je in de training verwerkt. Als de implementatietijd hierdoor verkort wordt of de gebruikers van jullie apparatuur hierdoor extra kwaliteit kunnen leveren in het ziekenhuis, wordt de klant natuurlijk nog blijer. En daarmee het type 3.
  • Een persoonlijke tip voor je: type 1 kunnen getriggerd raken doordat mensen zich gaan bemoeien met datgene waar ze voor staan. Je tast type 1 dan aan in zijn respect en autonomie. Ze raken dan gestressed en de oplossingsmogelijkheden worden dan stukken kleiner. Let daarop.

De introductie is een persoonlijke kennismaking met Egowijs Leiderschap. Aan de hand van de types en de InnovatieCirkel geven de twee onderdelen van de bijeenkomst je een praktisch antwoord op twee vragen:
1. Hoe je de talenten van jezelf en je team meer aan de praat krijgt.
75 % van het succes van je organisatie hangt af van de relatie leidinggevende medewerker. Door kennis te nemen van de Enneagram persoonlijkheidsleer leer je de talenten van jezelf en je teamleden te zien en te gebruiken.
2. Hoe je kunt veranderen en innoveren met behulp van De InnovatieCirkel
De managementtaak in high performance teams en succesvol innoverende organisaties is zorgen voor de goede aansturing van talent en het op de juiste manier managen van de context waarin dat zich kan ontplooien.

13 maart 2018 TF 5.jpg

Ervaringen van deelnemers

"De eerste kennismaking met het Enneagram en de Innovatiecirkel was indrukwekkend. Ik heb zelfs na één bijeenkomst al inzichten gekregen in ‘mijn’ type en hoe dat zich uit in de praktijk. Ik vond het waardevol om deel te nemen en wil absoluut hier meer over weten!

Het toepassingsforum erna was super interessant om de feedback van de groep over de casuïstiek van kandidaten te horen. Wat een inzichten en betrokkenheid." - Marketingmanager

Bekijk meer ervaringen van deelnemers.

"De introductiebijeenkomst was een mooie ervaring. De informatie voelde heel vertrouwd en bevestigend, alsof ik de achtergrond ervan al snapte, maar die nu concreter werd gemaakt, zodat ik er nu wat handvatten voor kreeg.
Na d
e introductie kregen we de "toepasbaarheid" in het toepassingsforum. Tijdens die sessie, werd iemand emotioneel, omdat hij door onbegrip een enorme gefrustreerde werkverhouding had met zijn nieuwe leidinggevende. Albert kon daar op een open, eerlijke maar confronterende manier wel heel goed begeleiding in geven. Ook dat was bijzonder om mee te maken.
Ben met de "nieuwe wijsheid" terug in mijn bedrijf bewust bezig gegaan." -
Directeur Handelsmaatschappij.

Wil je de testresultaten bewaren en meer informatie over jouw type ontvangen? Maak dan aan het eind bij de testuitslag je profiel aan, dan kun je ook de resultaten later weer bekijken.

Schrijf je in voor de GRATIS bijeenkomst

Als je meer wilt weten over je persoonlijkheidsprofiel en leiderschapsstijl!

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Neem gerust vrijblijvend contact op met Albert Kamphuis als je vragen hebt zoals:

  • een training of coaching zoekt die bij je past
  • gewoon is wil sparren over een situatie
  • meer wilt weten over onze aanpak en werkwijze
  • de Typetest hebt gedaan en je vragen hebt over de uitslag