InnovatieCirkel valide

Het Enneagram en de InnovatieCirkel zijn valide en business wise

Wat wij als Egowijs Leiderschap Academie leren, stoelt op valide instrumenten en is bovendien gekoppeld aan breed en gezaghebbend onderzoek naar succesvolle leidinggevenden en organisaties.

 1. De InnovatieCirkel is exclusief in haar integrale aanpak en gebaseerd op de principes van de beste van de beste leiders en organisaties. Zie: McKinsey: Scott Keller & Colin Price—Beyond Performance 2011, Gallup: Marcus Buckingham & Curt Coffman—2006; Good to Great – Jim Collins 2001.
   
 2. Onderzoek van prof David Bartram uit 2004 heeft aangetoond dat het Enneagram net zo valide is als andere psychologische systemen, zoals “The Big Five” of MBTI. Zie voor meer informatie over het onderzoek de pdf

 3. De InnovatieCirkel is een gecomprimeerd inzicht van organisatie- en innovatieonderzoek van de afgelopen 50 jaar. Het is daarmee het meest praktische instrument om een grootse organisatie werkelijkheid te laten worden. Voor concrete onderzoeksverwijzingen graag een mail aan Albert (info@egowijsleiderschapacademie.nl). Dan kan hij je gericht hierop antwoord geven.
   
 4. Een uitgebreid verslag van de relatie tussen het Good to Great onderzoek uit 2001 en onze training “De Egowijs Leiderschap Route” (gebaseerd op De InnovatieCirkel) kun je hier vinden

 5. Onze aanpak is uitgelegd in een whitepaper.
   
 6. Tot slot het boek van Albert: over "Egowise Leadership and the Nine Creating forces"