Lees verder Cor Verwoert

Terug naar Referenties

Lees ver over Cor Verwoert

Het belangrijkste is het leren kennen van jezelf. Daar begint het! Wie ben ik? Wat zijn mijn kwaliteiten? Waar zitten mijn voorkeuren, waar zit mijn natuurlijke invalshoek? Maar ook, welk deel is voor mij een bijna blinde vlek?

Wat heb ik nodig, wat moet ik weten om besluiten te nemen? En als je dát van jezelf weet kan je ook andere mensen, andere types, zoals je collega’s, je team leren kennen en hen inzetten en motiveren op basis van hun kwaliteiten.

Gevolg daarvan is dat men met veel plezier aan het werk is. En als men de types van elkaar kent is er ook begrip, herkenning maar vooral daardoor de bereidheid elkaar te helpen. De ander loopt er niet de kantjes af, maar het is niet zijn/haar kwaliteit, dus we gaan diegene helpen!

En als leidinggevende helpt het mij om me juist te focussen op het deel van De Innovatiecirkel wat in een bepaald team minder aanwezig is.

Zo vergroot je het begrip voor elkaar. Houden mensen werkplezier, sterker nog, ontstaat er meer werkplezier. En de resultaten zijn er ‘zomaar’ een gevolg van. Hoe mooi is dat!