Albet vervolg wie zijn wij

De mensen van ELA vormen een netwerkorganisatie met een kern van deskundigen: Albert Kamphuis, Charlotte van der Moolen en Monika Adelfang in Zuid Afrika. We hebben in het netwerk meerdere collega's die we situatie gericht inschakelen.

ALBERT KAMPHUIS - TRAINER, EXECUTUVE COACH EN MENTOR, Enneagramtype 5, De Integrerende Nadenker (beschouwend, onafhankelijk, visionair, scherpzinnig)

Albert foto 02.jpgIk ben geboren in 1950, getrouwd en een trotse vader van vier dochters en tot nu toe vier kleinkinderen. Op mijn 18e ging ik via mijn vader bij een accountantskantoor werken, om vertrouwd te raken met de cijfermatige kant van een bedrijf zodat ik later ons familiebedrijf zou kunnen gaan leiden. Na een jaar ging ik als administrateur en adviseur voor het Midden en Klein Bedrijf aan de slag. Toen een dochteronderneming van het familiebedrijf in zwaar weer terecht kwam vroeg mijn vader mij het crisismanagement op mij te nemen.
Op mijn 25e heb ik het bedrijf voor mijn vader verkocht aan Hunter Douglas N.V. en ben ik antropologie gaan studeren, omdat gedrag van mensen mij altijd al had geboeid.
Naast mijn studie was ik plaatsvervangend docent Organisatiekunde aan de universiteit Nijenrode. Na mijn studie werd ik Management Consultant voor de Raad van Bestuur van Philips, waarin het thema “innovatie en cultuurverandering” een centrale rol speelde. Ik heb vele innovatietrajecten begeleid die tot doorbraken leidden. In de jaren na mijn Philips tijd heb ik vele innovatie doorbraak workshops begeleid en Strategische Technologie scenario’s helpen opzetten. Samen met interne trainers van Philips de Technology Roadmapping methode geïntroduceerd en trainingen opgezet.

In die jaren mocht ik ook verschillende research en development managers van multinationals adviseren, zoals IBM, Hewlett Packard, Digital, 3M en General Motors. Mijn diepe inzicht in Innovatie en Creativiteit bracht me ook in 1988 naar de USA, als vertegenwoordiger van Philips heb ik voor het CIMS (Centre for Innovation Management Studies) een vertaalslag voor ze uitgewerkt van de vragen, over innovatie en research en development, die de grote multinationals als research proposals voorlegde aan CIMS. En natuurlijk ook de vertaalslag terug van de CIMS research on research resultaten naar toepassing ervan voor het bedrijfsleven.

In 1989 heb ik mij gevestigd als zelfstandig Management Consultant en sinds die tijd heb ik vele leidinggevenden geholpen bij het innoveren met doorbraakworkshops, business strategie, scenario planning, teambuilding, interactieve beleidsbepalingen, coaching en ontwikkeling van leiderschap. Sinds 1998 ben ik vele directeuren, bedrijfseigenaren en directie teams gaan coachen. De laatste jaren heb ik langer lopende trajecten metLeidinggevende als mentor en coach.

Als trainer aan de Senior Executive Course van de Baak ontving ik, over een periode van 10 jaar, grote waardering van de deelnemers. Met name omdat ik mij richtte op de rol van hun persoonlijkheid bij strategische beslissingen en visie ontwikkeling.
Ik heb mij hierin continue verder gespecialiseerd onder andere door opleidingen te volgen bij Don Riso en Russ Hudson- twee internationaal bekende Enneagram auteurs - van het Enneagram Institute in New York.

In 2002 besloot ik met mijn kennis en ervaring een community te bouwen van adviseurs, trainers en coaches. Klanten vroegen naar een boek of een handleiding van mijn gedachtegoed en in 2007 was het klaar en getoetst. In 2008 werd het gepubliceerd als mijn eerste boek  “De InnovatieCirkel, vliegwiel voor excellence in business” - waarin ik uitleg hoe je de talenten binnen je organisatie kunt ontwikkelen en inzetten om je organisatie geweldiger te maken, te beginnen bij jezelf als leider. I
n 2011 is de 2e herziene druk in het Engels verschenen, zie www.egowiseleadershipcircle.com.Naar aanleding van mijn publikaties heb ik de laatste 10 jaar veel workshops en lezingen gegeven in het buitenland en sinds een paar jaar verzorg ik deeltrainingen in de NAF leergang voor IT Enterprise Architecten.

Sinds 2015 werk ik aan een nieuw boek, "Courageous Humanity", een breder algemeen werledbeeld bestrijkende uitwerking van mijn gedachtegoed, samen met Monika Adelfang uit Zuid-Afrika. Startend in 2018 geef ik ook, samen met Monik, train de trainer webinars in 5 Afrikaanse landen met inzet van de InnovatieCirkel aanpak.

Terug naar Wie zijn wij